Op Stap

Het vakantiehuis is een perfecte uitvalshoek voor verschillende daguitjes. Er is genoeg te doen op veel gebieden: kunst en cultuur, recreatie, winkelen, eten en drinken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

De Kalmthoutse Heide

Op enkele kilometers afstand begint de Kalmthoutse Heide, een grensoverschrijdend natuurpark van 6000 ha tussen het Nederlandse Huybergen en de Belgisch plaatsen Putte en Kalmthout. Het is een prachtig onverstoord gebied dat eeuwen lang nauwelijks bewoond werd, omdat de woeste grond een natuurlijke grens vormde. Nu kunt u er prachtige tochten uitstippelen langs heidevelden, zandverstuivingen, moerassen, bossen en hier en daar akkers van kleine boeren.
De stilte van het oude grensgebied zal iedereen goed doen.

Breda
In het vanouds uitbundige Breda zal iedereen iets naar zijn of haar zin vinden. Een levendige binnenstad met pleinen en winkels, musea voor oude en moderne kunst, het Chassé theater, de monumentale Onze Lieve Vrouwekerk met veel herinneringen aan de graven van Nassau. Wie aan de buitenkant van de stad blijft, ziet vanzelf Ikea.

Zeeuwse steden
Een tocht naar Middelburg, Vlissingen, Goes of Zierikzee is geen verre reis. De vier steden laten het duidelijkst zien hoe belangrijk de Zeeuwen zijn geweest voor het ontstaan van Nederland. De absolute topper is het stadhuis van Middelburg. Neem daar ook ook een kijkje bij het Abdijcomplex, waar u in het Zeeuws Museum een serie indrukwekkende wandtapijten over de Tachtigjarige Oorlog ziet.

Antwerpen
De indrukwekkende handelsstad uit de zestiende eeuw blijft zichtbaar in de kathedraal en het hypermoderne Museum aan de Stroom (MAS). Ze tonen samen schitterend het grote belang van die stad door de eeuwen heen. Het is ook de stad van grote modeontwerpers, lekker eten en enorme warenhuizen. Wij reizen er bij voorkeur heen met de trein vanuit het Belgische Essen, een autorit van een kwartier vanaf het vakantiehuis.

Brugge en Gent
Het middeleeuwse Vlaanderen, centrum van de wereld in de late middeleeuwen, blijft opwindend om te beleven. Ieder raakt onder de indruk van de tientallen gave gebouwen uit een cultuur die 500 jaar geleden zijn hoogtepunt bereikte. Via landelijke routes zijn Brugge en Gent gemakkelijk bereikbaar.

Plezier met kinderen
Op vier kilometer afstand ligt het nieuwe recreatieterrein van Bergen op Zoom aan de Binnen Schelde en het Markiezaatsmeer.
Langs het water zijn speelweiden en een zandstrand om te spelen en te zwemmen. Liefhebbers van surfen en varen kunnen hier ruimschoots en veilig terecht. Er staat ook een groot zwembad met binnenbaden.
Tussen Tilburg en Hilvarenbeek ligt Safaripark en Speelland Beekse Bergen. Het is een prima uitje voor een dagtrip: Afrikaanse dieren in het wild, roofvogelshow, speelterrein met attracties, zwemwater met zandstrand enz.

Tip: bezoek tripadvisor voor meerdere activiteiten in de omgeving.